Hoe ik startte met bloggen // Erasmus + foodwedstrijd

Hoe ik erbij kwam om te bloggen? En waarom een foodblog?

Als ik nu mijn eerste blogs/recepten lees, of terugdenk aan toen ik net op kot zat, denk ik wel echt ‘Amai, ik kon echt niet koken toen’.

Aan mijn blog is er enorm veel vooraf gegaan. Mijn interesse in taal, die er altijd is geweest. Mijn studie Communicatiemanagement waarin die interesse werd versterkt… Maar er zijn twee momenten in het bijzonder die een grote impact hebben gehad op zelf meer te willen neerpennen. En mijn interesse in voeding specifiek, goh ja, die is er altijd wel min of meer geweest. Maar als ik nu mijn eerste blogs/recepten lees, of terugdenk aan toen ik net op kot zat, denk ik wel echt ‘Amai, ik kon echt niet koken toen’. Over fotograferen net hetzelfde. Toen vond ik mijn foto’s best goed, als ik ze nu terugzie denk ik ‘Oeps, toch minder goed dan ik toen dacht’. Ik was dan ook veel minder streng voor mezelf, wat zeker niet slecht was šŸ™‚

Ten eerste was er mijn Erasmus. Van september 2013 tot januari 2014 studeerde ik in Zuid-Engeland, meer bepaald Southampton. Beste keuze ooit. Voorwaarde was wel dat ik daarover wat moest bloggen, naar het thuisfront toe. Zo gezegd, zo gedaan en deze blog is toen ontstaan.Ā  Ik was toen iets meer dan een half jaar vegetariĆ«r en moest sinds dan ook elke dag zelf koken. Op veggie-vlak viel er zo veel meer te beleven in de UK dan in BelgiĆ« en omdat ik daar zo enthousiast over was kwam er al snel een ‘recipe of the day‘ in mijn dagelijkse blogpost (of eerder wekelijkse). Een beetje raar en grappig om het nu allemaal terug te lezen, maar voor mij vooral heel nostalgisch, Ć©cht en eerlijk. Niet enkel de mooie foto’s en de gelukte gerechten, ook alles wat er misliep.

Na mijn Erasmus stopte ik met bloggen en schrijven. Ik maakte mijn Bachelor Communicatiemanagement af, liep stage en startte in september 2015 aan de KU Leuven voor een Master in de Culturele Studies, echt topkeuze! Tijdens deze studie heb ik zo veel bijgeleerd. Mijn schrijfei kon ik toen nog kwijt in onnoemelijk veel papers, essays en uiteindelijk mijn thesis, waaraan ik echt enorm graag heb gewerkt (jaja, ik ging voor het eerst graag naar school).

Toen ik plots op een wedstrijd van Graamarkt 13 stootte, waarvoor je een recept uit Seppe Nobels’ eerste boek moest maken (of een geĆÆnspireerd gerecht) en daarvan een foto delen op Instagram. Ik had toen nog geen Instagram, dat interesseerde me echt geen moer (haha, lol). De winnaar van de wedstrijd kreeg een dinner for two in Graanmarkt 13. Dat wou ik winnen! Dus, maakte ik een Instagrampage aan en deelde een foto (en receptje) voor de wedstrijd, geĆÆnspireerd op een idee van Seppe Nobels. Het recept deelde ik op een blog: Lisafoods. En zo startte ik met meer en meer receptjes delen. Toen was ik nog veel meer met veggie eten bezig, stilaan werd dat meer en meer vegan.

dsc_02001

Uiteindelijk besloot ik in maart 2017 om een Ć©chte blog te starten. Waar ik enkel mijn Ć©cht goeie receptjes op wou delen, maar ook andere tips rond vegan eten en fairtrade leven. Zo ontstond dus Nom Eat.

Niet dat ik nu 100% tevreden ben van mijn foto’s, maar ik merk wel de enorme vooruitgang die ik heb gemaakt de afgelopen jaren en daar ben ik heel blij om! Volgende stap, misschien een eigen Ć©chte website met al mijn foodgerelateerde projectjes? #agirlcandream (de lay-out heb ik al een aantal jaren in mijn hoofd, maar de uitwerking en programmatie… #noob).

Hopelijk vond je het fijn om meer te weten te komen over mijn verleden en het onstaan van deze blog.

Liefs

Lisa

Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomliving.blog en dan kan ik mee volgen.

Meer lezen?

3 kleine aanpassingen om vaker veggie/vegan te eten

Als vegan naar een kerstfeest / een vegan op bezoek? 3 tips voor een fijne kerst! šŸŽ„

The ultimate vegan eggsalad

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s