Over mij

Heyhey, welkom op mijn blog. Ik ben Lisa!

Al van kleins af aan ben ik verzot op lekker eten. Dat kreeg ik met de paplepel binnen, zowel van mijn ouders als grootouders. Ik ben niet vegetarisch opgevoed, dus het lamskroontje bij de bomma, het spek gebakken in heel veel boter bij moeke en de sardientjes op het strand in Spanje gingen vlotjes binnen. Maar groenten at ik gelukkig ook altijd graag. Van onze vele reizen met ons gezin herinneren mijn zus en ik ons vaak nog wat we waar aten. Met de Trotter bij de hand gingen we op zoek: de aïoli in het middeleeuws-ogend restaurantje in Frankrijk, de romige yoghurt met vijgen en honing ergens op de berg en die keer dat we belandden op de Fêtes du Pistou in Zuid-Frankrijk en verliefd werden op de Franse soupe au pistou. We hielden zelfs een boek bij waarin we al die plekjes verzamelden. We waren dus echte bloggers avant la lettre. De liefde voor lekker koken, die kregen we zeker mee van onze papa en bomma.

Toen mijn zus op haar twaalfde veggie werd keek ik daar enorm naar op, maar ik kon zelf mijn vlezekes nog niet missen, tot ik 19 was en besloot om mee te doen aan Dagen Zonder Vlees. Die uitdaging ging verrassend vlot en ik bleef erna vegetariër. Toen ik zelf een passie voor koken ontwikkelde en veel creatiever werd in de keuken, kookte ik steeds vaker vegan.

Ik schreef graag en wilde mijn basic gerechtjes delen met vrienden via een blog, fastforward Nom Eat. Het werd een zotte passie en door workshops en online kookvideo’s leerde ik meer en meer bij over koken en kooktechnieken. Een kookboek schrijven werd een grote droom en toen ik zelfzeker genoeg was startte ik met het maken van Vegan Klassiekers, samen met mijn zus. Ons allereerste kookboek dat we volledig zelf maakten én publiceerden en een groot succes werd. Hier lees je meer over het boek en hier kan je het kopen.

In 2018 startte ik naast het online bloggen ook met het organiseren en gidsen van Vegan Food Tours in Antwerpen. Ik wilde mensen meenemen en meteen laten proeven van het beste wat Antwerpen te bieden heeft. Intussen draaien de Food Tours goed & zijn er verschillende versies van de Tour. Hier lees je meer over de food tours en hier kan je reserveren om mee te gaan.

Hoewel ik geen vlees of vis eet en weinig zuivel beschouw ik mezelf als een alleseter, in die zin dat je op mijn blog verschillende soorten gerechten zal vinden: gezonde vegetable-packed gerechten, maar ook vegan klassiekers en gebak mét witte suiker. Dat weerspiegelt ook hoe ik eet: meestal gezond (ik hou ook gewoon van alle groenten), maar af en toe comfort food, frietjes, pizza… mag zeker! Voor mij is veganisme een spectrum: niet zwart-wit, niet alles-of-niks, maar #allebeetjeshelpen. Doe jij mee?

Enkele random weetjes over mij:

  • Hoewel ik niet per se een zoetekauw ben hou ik enorm van dessertjes. ’s Avonds in de zetel een (niet te) zoet bordje comfort, yes please! Maar over het algemeen hou ik nog veel meer van hartig eten.
  • Ik woon in Borgerhout (Antwerpen) en vind het stadsleven geweldig. Ik doe alles met de fiets en het openbaar vervoer. Ik groeide echter op in een ‘boerengat’ met een heel grote tuin. Ik geniet nu veel meer van de tuin als ik bij mijn ouders kom dan toen ik er zelf woonde.
  • Ik kan écht niet tegen onrechtvaardigheid. Op mijn social media zal je dus soms ook dat thema zien voorbijkomen. Vandaar ook mijn interesse in veganisme, fair fashion en ecologie. Dat is namelijk allemaal gelinkt aan ongelijkheid.
  • Nom Eat moet een plek zijn voor iedereen die interesse heeft in mijn recepten en duurzame tips. Ik ben niet judgy en zelf ook verre van perfect. Ik word heel ongemakkelijk van kwade roepende vegans die niemand welkom heten. Gelukkig zijn de meeste niet zo, dat weet ik wel!
  • Ik krijg kriebels in mijn buik van reizen, lokale keukens ontdekken, kookworkshops volgen, marktjes afschuimen… Helaas kreeg ik door een enge ervaring in India in 2019 last van een paniekstoornis die ervoor zorgde dat dat reizen (en mijn oneindig enthousiasme daarover) wat moeilijker werd. Ik hoop dat ik ooit terug zorgeloos kan reizen zoals ik voor 2019 deed.
  • Ik ben zot van muziek en veel van mijn vrienden (en mijn lief) ken ik ook door concerten en optredens. Ook dat is al van toen ik heel klein ben. Met mijn zakgeld kocht ik CD’s en singles op de markt in Heist-op-den-Berg en zong ik mee met Laïs, Kim Kay en K3, wat iedereen toen geweldig (schattig) vond. Later werd dat meer R&B en Hip Hop (ik was ook een danser) en in mijn tienerjaren schakelde ik over naar punkrock en ging ik het liefst in de wereld naar Groezrock en andere festivals. Nu is mijn muzieksmaak heel gevarieerd (vind ik toch, hah!). Momenteel staat The XX bijvoorbeeld op repeat. Ik zing ook graag.

Veel leesplezier op mijn blog. Ik hoop je te inspireren!
Maak je een van mijn recepten? Laat het me zeker weten en tag #NomEat of #VeganKlassiekers zodat ik mee kan volgen (en resharen).

Liefs

Lisa