Veggieworld, het inkomgeld niet waard? + 2 weedburgers eten

Op zaterdag 21 oktober 2017 ging ik met mijn lief en twee vrienden naar Veggieworld.

20171021_124158

Het was interessant en lekker.

Lekker? Er stonden niet heel veel kraampjes, maar wel wat nieuwe kraampjes, die ik bijvoorbeeld nog niet op andere vegan festivals ben tegengekomen. Zo was ik enorm fan van Ice Date, een Duits bedrijfje dat kleurrijk ijs maakt van niets anders dan cashewnoten, water, dadels en fruit. Heel mooi, lekker en ook gezonder dus.

20171021_17261920171021_130150

Daarnaast stond er ook een stand met Professor Grunschnabel ijs. Dat is ijs op basis van kokos, dat ik nog steeds niet geproefd had. Op Veggieworld had ik er helaas ook geen plek meer voor, maar het zag er wel enorm lekker en kleurrijk uit. Dat is dus voor de volgende keer.

Verder stond er nog een kraam met Luikse wafels, zowel zoete als hartige gevulde wafels. Van die laatste proefde ik een hapje van mijn vrienden en het was zeker niet slecht, maar ook niet wauw.

Daarnaast waren er ook een paar golden oldies

Zo proefde ik eeeeeindelijk (ja, nu pas) een Dutch Weedburger. WAT??? No worries, ik liep niet op wolkjes na het eten van deze burger. Het is een burger gemaakt van soja en zeewier, op een bun op basis van zeewier met vegan zeewier mayo. Het was ZO lekker dat ik er die dag twee heb gegeten (lunch en avondeten), want de andere opties op het festival vond ik minder de moeite.

20171021_171148

20171021_132412
Lunch

20171021_132310

Ik dronk een megalekkere Kombucha appel-munt van YĆ¼gen. Echt een aanrader!

20171021_144546

Tot slot stond de Gentse bakker Dieter Frimout er ook weer met zijn vegan koffiekoeken en donuts. Ze zijn heel goed gemaakt, maar van koffiekoeken ben ik eerlijk gezegd minder fan. Mijn vrienden zijn het daar volledig mee oneens, dus laat je zeker niet tegenhouden ;)!

20171021_12593920171021_125934

Interessant? Jep! Ik kreeg eindelijk de kans om een presentatie bij te wonen van Tobias Leenaert. Wat een interessant persoon! Hij wil actief de polarisatie in de vegan communicty tegengaan aan de hand van sterke argumenten en vergelijkingen. Dat kan ik alleen maar toejuichen. Ik heb dan ook zijn boek How To Create a Vegan World gekocht, super benieuwd naar. Hierover ging ook zijn presentatie. Laat je vooral niet afschrikken door de titel. Tobias is helemaal anti-dogma, pro empathie en pro menselijkheid. Helemaal top! Het deed echt iets met me. Hij gaf me echt terug hoop in veganisme, waar ik mij eerlijk gezegd soms bijna van wou afkeren puur omdat ik niet bij dat dogma wilde horen van kwade vegans die kwaad zijn om omnivoren omdat ze vlees eten, veggies omdat ze zuivel en eitjes eten, flexi-vegans omdat ze niet 100% vegan zijn. Ugh! Dat soort van veganisme stoort me zo enorm en daar wil ik ook niets mee te maken hebben. Dank Tobias om zoveel positiviteit te verspreiden, ik hoop dat je veel mensen kan inspireren.

20171021_15164920171021_155410

Waarom dan mijn titel? Het was een enorm interessante dag hoor, daar niet van. Wel ben ik blij dat ik geen inkomticket van 10 euro heb betaald hiervoor. Zowel mijn vriend als ik hadden allebei een duoticket gewonnen voor Veggieworld, respectievelijk via de blog Fiekefatjerietjes en de Facebookpagina van Veggieworld. Wij konden dus met zijn vieren gratis binnen, jahoeee! Het had namelijk het inkomgeld niet waard geweest.

Ten eerste stonden er wel wat kraampjes, maar niet superveel. Er was niet erg veel keuze, waardoor ik gewoon twee keer een Dutch Weedburger at (daarover later meer). Op Vegan Summer Fest stonden er bijvoorbeeld veel meer kraampjes en daar betaal je geen inkom.

Ten tweede is het een soort van markt. Je betaalt ook nog voor wat je eet en koopt, dus dan vind ik het niet aan de bezoekers om ook nog eens inkom te betalen. Je kan er wel interessante lezingen en workshops bijwonen, maar again, dat kan ook op het gratis Vegan Summer Fest.

Tot slot vernam ik dan ook via een vlog van een van de standhouders dat ook zij enorm veel standgeld moeten betalen voor heel kleine kraampjes. Dat is dus dubbelop veel geld.

Het was dus wel enorm interessant en lekker, maar niet het inkomgeld waard, aangezien je bovenop je inkomgeld ook nog eten moet betalen en je op die manier wel veel geld kwijt bent in totaal. Het kan uiteraard aan de locatie liggen: Tour en Taxis in Brussel, maar dat hoeft voor mij dan ook weer niet zo fancy hoor. Perfectly fine met de locatie van Vegan Summer Fest.

Liefs

Lisa!

20171021_130102

20171021_125656
Marsepein
20171021_135050
Wheaty vegan gerookte kaas
Advertentie

2 Comments

  1. Leuke (en snelle!) blogpost! Fijn om te lezen dat jullie genoten hebben van de tickets en het bezoek. Ik deel je mening wel een beetje. Het was een heel leuke dag, en ik heb nieuwe dingen gezien en geproefd, maar was niet weggeblazen. Ik at wel een ijsje van Grunschnabel, maar niet van die schattige andere. Op het eerste zicht was er een overaanbod aan eten, maar al bij al viel het wel mee. Enkele dingen kende ik al, en op vlak van eten vond ik het op VSF ook wel beter. Wat ik ook jammer vond is dat het programma op de twee dagen verschillend was. Beide dagen leken me boeiend, maar twee keer gaan vond ik er ook over…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s