*Recept onder foto‘s
Het recept voor deze lekkere vegan tonijnsalade creëerde ik voor mijn e-book SO FISHY, met 5 vegan vissige recepten. Het e-book kan je hier helemaal gratis downloaden.


Hoe maak je vegan tonijnsalade?
Ingrediënten:
- 150 g kikkererwten uit blik
- 130 g artisjokharten (uit pot op water)
- 1 vel nori* (of 5 el nori flakes)
- 1/2 sjalot
- 2 el veganaise*
- 1 tl mosterd
- scheutje citroensap
- 4 tl tomatenpuree
- 1 el peterselie, fijngehakt
- 1/2 tl zout
- snuif zwarte peper
- mespuntje kala namak (optioneel)
Bereiding:
Plet in een mengkom de kikkererwten tot een puree (die hoeft niet glad te zijn). Snijd de artisjokken in kleine stukken. Snijd de nori heel fijn. Versnipper de sjalot heel fijn.
Meng alle ingrediënten door elkaar in de mengkom en serveer op brood met rauwe groentjes.
Tip: maak een heerlijke tuna melt. Neem 2 sneden brood en beleg ze met de tonijnsla, wortel, tomaat en plakken vegan kaas en sluit met een tweede boterham. Bak in de pan aan beide kanten goudbruin en tot de kaas gesmolten is. Heerlijk!
Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.
Meer lezen: