*Beschrijving in korte stappen onder de video.
Hoe maak je seitan lekker klaar?
🌟STAP 1: Koop lekkere kwaliteitsvolle seitan. Mijn favorieten zijn o.a. de Belgische @mayaseitan & @bertyn.seitan (iets duurder). Die is iets zachter & malser dan veel andere seitan. Daarvan koop ik dan de ‘steaks’. Ik koop deze in biowinkels. (#nietgesponsord #gewoonfan)
🌟STAP 2: Kruid de seitansteaks aan beide kanten met peper en zout.
🌟STAP 3: Bestuif de seitansteaks aan beide kanten met bloem. Dat zal zorgen voor een knapperig korstje.
🌟STAP 4: Verhit een beetje olie in een (antikleef)pan op matig-hoog vuur. Leg de seitansteaks in de pan zodra de olie heet is en bak aan beide kanten goudbruin.
🌟STAP 5: Serveer de seitansteaks zo, met een lekkere saus, groentjes en patatjes of verwerk ze verder in een heerlijke Seitan Stoverij, Seitan Bourguignon of zelfs in een Aziatische curry.
Ik serveerde mijn seitan als steaks met bearnaisesaus, groene groenten (gebakken asperges en boontjes) en gebakken patatjes.
Volg mij op Instagram @nom.eat voor meer kooktips.

Meer lezen:
Recept: Heerlijke auberginekebab met verse looksaus
Recept: Pasta met gerookte artisjoksaus en gebakken munt // easy & gezond
Recept: Harira met dadels // kruidige Marokkaanse maaltijdsoep