*recept onder de foto’s
Ik ben altijd al een fan geweest van sesam. Op vakantie in Frankrijk waar we af en toe heen gingen met onze ouders was er een winkeltje aan het Lac de Sainte-Croix waar ze sesamrepen verkochten (ik denk met honing). Mijn zus en ik waren er verzot op en wisten waar me moesten zijn als we daar in de buurt waren. De zwarte sesam in deze smoothie maakt hem heel bijzonder. Je kan de smoothie ook zien als een dessertje of milkshake, want hij is door de bananen en zwarte sesampasta superromig.


Ingrediënten (voor 2 grote smoothies):
- 3 bananen, in plakjes en diepgevroren; haal ze 10 min. van tevoren uit de vriezer
- 1/2 el zwarte tahin (zwarte sesampasta) (ik kocht de mijne bij Biostation)
- 1/2 el cacaopoeder (ik gebruik fairtrade cacao)
- mespuntje zout
- 200 ml Oatly barista melk
- 100 ml water
Bereiding (10 min.)
- Haal de diepgevroren bananen 10 minuten op voorhand uit de vriezer, anders zijn ze nog te hard voor in de blender.
- Doe alle ingrediënten in een krachtige blender en mix tot een gladde smoothie.
Geniet ervan!

Voor meer lekkere recepten en duurzame tips -> volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen. Mijn kookboek Vegan Klassiekers kan je kopen via deze link.
Meer lezen: