8 duurzame (kerst)cadeaus 🎄

De feestdagen komen weer dichterbij. Naast het delen van lekkere vegan feestmaaltijden deel ik ook graag enkele tips voor duurzame cadeautjes. Altijd extra (niet-duurzame) spullen geven zorgt vaak aan een overvloed van spullen in huis (wat ik zelf soms wat chaotisch vind) en zorgt ook vaak voor meer consumptie en dus productie, wat niet altijd ecologisch is. Uiteraard moet het een gezellige periode blijven en cadeautjes krijgen (en vooral geven) is gewoon ook keileuk, en het dat het uiteraard ook anders kan bewijs ik in dit blogbericht.

1. Etentje

Eentje waar iedereen blij mee is. Geef eens een brunchke of diner cadeau, een leuke ervaring voor meerdere personen of ga zelf mee als gezelschap. Altijd leuk! Mijn tips voor duurzaam (en dus vegan) uit eten gaan in Antwerpen vind je hier.
Heb je een klein budget? Geef dan een etentje bij jouw thuis cadeau, ook nooit een misser!

2. Ervaringen

Eentje waar ik zeker en vast heel blij van word zijn doe-dingen.Een kookworkshop bij Food for Foodies bijvoorbeeld (wat ik vorig jaar kreeg). Je kan kiezen of je met vlees/vis, vegetarisch of zelfs volledig vegan wil koken. Ook voor mijn Vegan Food Tour in Antwerpen kan je een cadeaubon kopen. Meer informatie daarover vind je hier. De reservaties gaan via nom.eat@outlook.com of Airbnb. Laat bij de reservatie zeker weten als het een cadeautje is, dan stuur ik je een cadeaubon door om af te geven.

DSC_0068

3. Centjes

Minder origineel, maar altijd wel handig om te krijgen (zeker als je nog jong bent en niet veel geld hebt). Wel heel leuk: gaat degene aan wie je een cadeau geeft binnenkort op vakantie naar een land waar ze een andere munteenheid hebben? Ga dan alvast langs de bank om wat van het lokale geld af te halen. Superleuk om te krijgen, omdat het al doet wegdromen van de reis. Vorig jaar kreeg ik van mijn ouders dollars voor mijn eerste keer naar Amerika (New York) in 2018. Pak het, zoals mijn mama deed, mooi in in een (oude) landkaart. Zo vind je er veel in de Kringwinkel.

4. Planten

Meer groen in huis is altijd een winner en ook een cadeau dat nog jarenlang meegaat. Ooit kreeg ik voor mijn verjaardag een mini-plantje cadeau, intussen is dat al een hele ‘boom’ geworden, superfijn.

5. Steun een goed doel

Koop bijvoorbeeld een cadeau via Unicef waarvan de winst gebruikt wordt voor hun werking. Of nog beter, schenk het geld dat je normaal zou uitgeven aan een cadeau aan mensen die het meer nodig hebben en geef daarvan een ‘attestje‘ aan de persoon aan wie je een cadeau geeft. Dat kan bijvoorbeeld via HappyPack van Unicef. Je kan volledig zelf kiezen wat je schenkt en hoeveel het mag kosten. Nodig die persoon bijvoorbeeld ook nog uit voor een etentje bij je thuis.

Schermafbeelding 2018-12-08 om 13.35.23.png

Foto via: https://happypack.unicef.be/nl/

6. Duurzame spullen

Ga eens neuzen in duurzame winkels, zoals HOST, Supergoods of de Wereldwinkel. Daar zijn altijd heel toffe fairtrade en duurzame spulletjes te vinden waar je meer dan één iemand een plezier mee doet.

DSC_0965

Duurzame Bamboesokken van Thought

7. Bak iets lekkers

Maak een lekkere taart of versgebakken koekjes en pak ze in in een mooie tinnen doos van de Kringwinkel. Heel liefdevol!

DSC_0074

8. Fotoboek

Maak een leuk fotoboek van een gezamelijke herinnering. Daarvan wordt iedereen gelukkig, zeker als het foto’s zijn die je nog niet hebt getoond. Op die manier blijven de mooie foto’s niet op een of andere USB-stick staan en zullen ze veel vaker bekeken worden. Een website om fotoboeken te maken waarvan ik heel tevreden ben is Albelli.

DSC_0079

Tip: Duurzaam inpakpapier

Nog een tip, die ik zelf altijd toepas is inpakken in gerecycleerd inpakpapier. Altijd als ik cadeautjes uitpak doe ik dat zo voorzichtig mogelijk. Het papier dat nog intact is neem ik mee naar huis om weer een andere keer mee in te pakken. Want, cadeautjes moeten toch geen extra afval opleveren én ook leuk blijven voor de planeet, right? (Ja, beetje hippie, ik weet het. Maar wel nodig!)

Hopelijk heb je hieruit wat inspiratie kunnen halen. Ik wens je alvast een leuke zoektocht en fijne en gezellige feestdagen aan het einde van de maand.

DSC_0880

DSC_0820

DSC_0821


Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomliving.blog en dan kan ik mee volgen.

Meer lezen?

Als vegan naar een kerstfeest / een vegan op bezoek? 3 tips voor een fijne kerst!

Merry Christmas🎄

KERSTRECEPTEN #1 🎄 Vegan Coq au Vin, met veenbessen en pommes duchesse

Advertentie

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s