De combinatie van zoet, zuur, bitter en zout maakt dit dessert echt superlekker. Het zoete van de aardbei en de chocolade, het zure van de limoen en vegan kwark, het bittere van de chocolade en de zoute toets van de granola maken samen een zalige smaakbalans.
Het is en blijft een dessert, het bevat suikers en (in beperkte mate) verzadigd vet (van de kokosolie in de granola). Wél is het gemaakt met verse, pure ingrediënten (aardbeien, noten, havermout en gezonde kwark), waardoor er nog allerlei goeie voedingsstoffen voor je lichaam inzitten. Daarnaast zijn de vetten en toegevoegde suikers echt tot een minimum beperkt, waardoor het zeker en vast een veel gezonder alternatief is.
Ingrediënten (voor 2 porties sorbet):
- 250 gram bevroren (!) aardbeien
- sap van 1 limoen
- 2 tl agavesiroop of maple syrup (ahornsiroop) (of andere zoetstof)
- portie chocolade granola voor erbij
- 2 el vegan kwark (bv. van Provamel, verkrijgbaar bij biowinkels) voor erbij
Bereiding (10 min. ontdooien + 10 min. bereiden + 20 min. oventijd granola):
- Maak eerst de chocoladegranola. De sorbet moet je meteen opeten, dus de toppings moeten op voorhand klaar zijn.
- Haal de aardbeien uit de diepvries en laat ze een tiental minuten ontdooien. Belangrijk is dat ze niet volledig ontdooid zijn. Door de nog halfbevroren aardbeien te mixen krijg je net de sorbetstructuur, zonder veel toevoegingen.
- Doe het limoensap en de agava-/ahornsiroop bij de aardbeien en mix met een staafmixer/hakmolentje tot je een sorbetstructuur krijgt.
- Serveer de sorbet meteen (je kan hem niet terug invriezen) met (warme) chocoladegranola en een toefje vegan plattekaas.
Laat het smaken!
Liefs
Lisa
Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomliving.blog en dan kan ik mee volgen.
Meer lezen?
Supercreamy & healthy vegan ijs // monkey business