In 2015 waren mijn vriend en ik op citytrip in Rome. Daar aten we suuuperlekkere Romeinse pizza. Het deeg lijkt meer op dat van foccacia en ook de toppings zijn anders. Wij aten er met heerlijke tomatensaus, basilicum en mozzarella en ook eentje met flinterdunne aardappel, ricotta en truffel. Die laatste wilde ik graag eens veganizen. Ik baseerde me voor dit recept op mijn herinneringen van deze pizza, vooral de topping. Ik maakte deze pizza voor het eerst op mijn verjaardag voor vrienden en hij viel erg in de smaak.
Ingrediënten (voor 2 pizza’s):
- 2 pizzabodems (eventueel zelfgemaakt)
- extra vierge olijfolie
- 200 gram aardappels
- zout
- enkele takjes verse rozemarijn
voor de truffelcreme:
- 1 cup cashewnoten, geweekt in water (geen tijd? Kook de cashews dan een tiental minuten)
- 1 tl truffelolie (verkrijgbaar in de supermarkt)
- 1/2 tl zout
Bereiding (+/-30 min.):
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de aardappels in flinterdunne plakjes met behulp van een mandoline.
- Sprenkel wat olijfolie over de pizzabodems. Bedek ze met de plakjes aardappel, deze mogen elkaar gerust deels overlappen. Besprenkel opnieuw met wat olijfolie en zout en werk af met enkele takjes verse rozemarijn. Bak tot de pizza goudbruin is (afhankelijk van het deeg). De aardappeltjes zijn dan normaal ook gaar.
- Maak intussen de truffelcreme door de geweekte cashews te mixen met de truffelolie en het zout. Kruid eventueel bij naar smaak.
- Als de pizza’s gaar zijn kan je ze afwerken met nog wat olijfolie (er zit namelijk geen saus op de pizza, dus mag wel wat olijfolie hebben) en enkele toefjes van de truffelcreme.
Veel pizzaplezier!
liefs
Lisa
Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomliving.blog en dan kan ik mee volgen.
Meer lezen?
Pasta curryroomsaus, spinazie, gedroogde tomaat en pijnboompitten
Oeehhh lekker, ik vind dit soort pizza’s altijd veel interessanter dan de traditionele pizza met tomatensaus!
LikeGeliked door 1 persoon
Ja ik ook 🙂 met vers deeg zal het nog wel lekkerder zijn, maar ik had niet zo veel tijd toen.
LikeLike