40 dagen vegan challenge // hoe is het gegaan?

Ik ben er laat mee, I know… Op 13 februari kondigde ik mijn vegan challenge aan. Op 25 maart eindigde mijn ‘vegan challenge‘ tijdens De Veertig Dagen Zonder Vlees. Nu is het 11 april. Waarom ik nu pas mijn resultaat blog…? Véél te druk op het werk, geen fut meer nadien om te schrijven, kalender kwijtgespeeld… al die dingen… tegelijk… te veel… Maar hier is hij dan, beter laat dan nooit!

Hoe het gegaan is? Het ging mij op zich goed af, maar iets minder goed dan ik had gehoopt helaas. Van de koekjes bij de koffie en kazekes kon ik goed afblijven. Ik kookte met mijn zus een heel verjaardagsmenu voor onze papa uit Jeruzalem van Ottolenghi en maakte voor mij zelfs de vegan variant van alles, no problemo!

Toch at ik op 13 van de 40 dagen iets niet vegan. Let op, een niet-vegan dag krijgt op mijn kalender een rood bolletje, dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik heel de dag bij elke maaltijd kaas heb gegeten, melk heb gedronken en een eitje on top heb gegooid. Dat wil gewoon zeggen dat iets die dag niet vegan was. Bijvoorbeeld een opleiding met het werk, waarvoor een massa broodjes waren besteld. Broodjes waarvan een groot deel de vuilbak zou ingaan. Ik wilde er niet per se een (want ook geen al te grote fan van een smos kaas to be honest), maar ik wilde nog veel minder dat er broodjes in de vuilbak zouden belanden. Dat zou ik veel erger vinden. Ik moest sowieso nog lunch gaan kopen, dus in de plaats besloot ik gewoon mee broodjes te eten.

Wat nog zoal? Het laten trekken van mijn 4 wijsheidstanden en een erg moeizaam herstel gaven me ook al minder fut om er hard op te letten. Ik kon bijna een hele week niet echt eten, dus moeilijk was het toen niet. Maar toen ik dan in het weekend eindelijk terug kon eten (ik was nog bij mijn ouders thuis) en er pizza op tafel kwam, wilde ik er echt allll the way voor gaan. Jup, boefkont joeee.

… zo’n dingen dus …

Maar bij deze dus mijn ingevulde kalender.

Kalender DZV maart 2018

(de kleuren op 21, 22 en 25 maart zie je niet goed, maar dat is wel degelijk groen)

Net geen 70% van de dagen (niet tijd, want mijn ontbijt en lunch zijn zo goed als altijd vegan geweest) at ik vegan. Wel een oké resultaat, maar niet waar ik op hoopte, aangezien dat meer zoals mijn normale ritme was en niet echt een ‘challenge‘ dus. Dat motiveert me echter om het nog eens te doen en béter. Misschien moet ik gewoon Earthlings nog eens kijken, na 20 min. weet ik weer geen blijf met mezelf en ga ik de challenge sowieso beter doen.

Vaak eerder een sociale/anti-voedselverspilling challenge in mijn geval dus, maar af en toe ook gewoon goesting. Als ik zelf kook is die goesting er minder, omdat ik dan gewoon zelf lekkere vegan kaasjes maak, bijvoorbeeld. Op vrijdag comfy een smoske halen om de hoek op het werk met een lekker vegan alternatief kan bijvoorbeeld niet. Dan kies ik wel voor de veggie versie (wél zonder kaas, want niet zo’n fan as I said).

Ik at wel suuuuuperveel vegan goodness. Check it out:

DSC_0992
Mediterraanse homemade burgers met vegan pesto en mozzarella. Recipe by the almighty @waeetgijdanwel
DSC_0934
Gepofte Mexican-style sweet potato. Recipe coming soon!
DSC_0821
Griekse feta-wraps
DSC_0838
Vegan sushi goodness
DSC_0843
More vegan sushi goodness

Wie heeft er nog mee gechallenged? En hoe ging het bij jou?

Laat het me zeker weten, ik ben oprecht benieuwd. En het is natuurlijk ook fijn om niet helemaal alleen te challengen uiteindelijk.

X

Lisa

* op mijn originele kalender telde ik een week te weinig, oops! vandaar de vreemde anderskleurige lijn op mijn kalender met kleinere vakjes. aargh. te lui om een nieuwe te maken ja *

Advertentie

2 Comments

  1. Hoi, ik heb de challenge in mijn eentje ondernomen en soms krijg ik onder mijn voeten van mijn man omdat er zo weinig vlees op het menu komt. Mijn seitantoofpotje vond hij gisterenavond heel lekker. Overwinning!
    Groetjes Nadine

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s