Helaas helaas zijn de credits voor dé superlekkere vegan feta (die écht een goeie feta-vervanger is) niet voor mij. Toch wilde ik het receptje voor deze wraps heel graag delen omdat ze zo super gemakkelijk, snel, gezond en lekkeeeeer zijn. Het feta-receptje heb ik van The Happy Pear (link naar recept volgt).
Let wel op: je hebt niet superveel werk aan de feta, maar hij moet wel 30 minuten in de oven én 30 minuten afkoelen, begin er dus op tijd aan of maak hem vooraf.
Ingrediënten (voor 4 gevulde wraps):
Voor de vegan feta (alle credits en het originele recpept vind je hier):
- 145 g amandelmeel (amandelpoeder) (te vinden in de supermarkt bij de noten / bakspullen)
- 40 ml vers citroensap
- 120 ml water
- 3 el neutrale plantaardige olie (bv. arachideolie, zonnebloemolie, rijstolie …)
- 2 teentjes knoflook
- 1 1/4 tsp zout
Voor de afwerking:
- 1/2 komkommer, in kleine blokjes
- 4 grote handen verse spinazie, in stukjes gehakt
- 1 grote tomaat, in kleine blokjes
- 1 rode ui, fijn gesnipperd
- 4 wraps naar keuze (ik gebruikte de wortelwraps van Albert Heijn. Ze bevatten 45% groenten en ik vind ze superlekker)
- 4 el vegan mayonaise (te vinden in biowinkels) of hummus
- handje gemengde kiemgroenten (scheutjes naar keuze, bv. preischeuten, alfalfa …)
- verse of gedroogde orgegano naar smaak
Bereiding:
(1 uur en 30 min. – waarvan 1 uur oven+afkoeken; +/- 15 min. indien feta al klaar is)
- Maak de feta volgens het recept van The Happy Pear. Eigenlijk moet je gewoon alle ingrediënten van de feta mixen in een blender/keukenmachine tot het een egale romige dikke vloeistof is. Doe het mengsel dan in een kaasdoek (neteldoek) of een keukenhanddoek en sluit de doek zodat het mengsel een ‘bolletje vormt’. Knijp het overtollige vocht eruit (het mag gerust nog wel wat vocht hebben). Schep het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschotel en maak een rechthoek van +/- 3 cm dik. Zet het een half uur in de oven en laat daarna een half uur afkoelen vooraleer je de feta in stukjes snijdt.
- Snij alle groenten intussen in blokjes.
- Warm de wraps kort op in de microgolfoven of pan. Smeer er ongeveer 1 el veganaise/hummus op per wrap. Beleg met de groenten, scheutjes, blokjes feta en oregano en rol dicht.
En genieten maar! 🙂
Omdat amandelen veel gezonde vetten en calcium bevatten zijn ze supergezond, zeker in een vegetarisch/vegan eetpatroon. Deze vegan feta is dus een ideale kaasvervanger. Gezonder ook dan de traditionele feta gemaakt van schapen-/geitenmelk die dus meer verzadigde vetten bevat.
*** Ik wil graag extra benadrukken dat ik geen credits neem voor het feta-recept en dat het een gedeeld recept is van The Happy Pear. Ik heb het recept hier kort beschreven voor de gemakkelijkheid. Het is een supergoed receptje, ik heb de feta namelijk al in verschillende recepten gebruikt, zoals deze aperitief tomaatjes, ZO GOED! ***
Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts.
Lees ook: