40 dagen zonder vlees + invulkalender

40 dagen zonder vlees, een leuke toegankelijke campagne die de Belg aanspoort gedurende de vastenperiode veertig dagen minder vlees en vis te eten. Voor het milieu, voor de planeet, voor de dieren. Superfijn! Deze campagne maakte van mij een vegetariër (wat ik nooit had gedacht).

Dit jaar besliste de organisatie jammer genoeg om geen campagne te organiseren. Een pauze, of misschien wel nooit meer. Heel jammer vind ik dat, omdat de campagne zo veel te weeg heeft gebracht. Maar ook wel begrijpelijk, als je niet elk jaar hetzelfde wil doen, want er komt natuurlijk heel veel werk bij kijken. In elk geval: DIKKE MERCI VOOR DE 6 JAREN MOOIE CAMPAGNE!<3 En, de campagne sloot af met mooi nieuws: de vleesconsumptie daalde nergens zo sterk als in België. Trots!

De vasten vallen dit jaar van 14 februari tot en met 29 maart 2018. Geen evenement betekent niet dat je jezelf niet kan uitdagen natuurlijk. Daag jezelf tijdens de vastenperiode weer uit om wat minder vlees en vis te eten. Nadien ben je sowieso trots op jezelf. Omdat er dit jaar geen handige Dagen Zonder Vlees-website is met een invulkalender maakte ik er alvast eentje voor mezelf. Wees vrij om deze zelf ook te gebruiken en te delen met je vrienden en familie.

Waarom heb ik een kalender nodig? Om eerlijk te zijn ben ik de laatste tijd weer wat te veel uitzonderingen op mijn ‘flexanisme’ aan het maken. Mijn goed voornemen voor 2018 was dan ook om terug vaker vegan te eten zoals ik eerst deed. Maar kaasje hier, koekje daar, etentje ginder… en ja, het werd weer moeilijk. Thuis kook ik nog wel altijd vegan en ik kies nog steevast voor plantaardige zuivelproducten, maar wat extra uitdaging kan dus geen kwaad. Om het extra uitdagend te maken zal ik mijn eigen ingevulde kalender ook delen op mijn blog. Maar, dan moet je wel beloven dat je ook een extra inspanning zal doen :)!

DZV kalender

Morgen, op 14 februari 2018, gaat ook de campagne Try Vegan van EVA vzw en BE Vegan van start. Ideaal dus om deze kalender meteen te gebruiken.

Voor food-inspiratie kan je uiteraard bij mijn recepten terecht. Meer fan van traditionele kost? Ne goeie pekesstoemp kan ook met vleesvervangers. Ik vind de lekkerste vleesvervangers die van Le Seitanist en De Vegetarische Slager.

DSC_0534

SPREAD THE LOVE! ❤ En vooral: veel succes!

Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts.

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s