5 x natuurlijke eco cosmetica // lief voor je lijf

Een groot deel van je gezondheid bevorder je door juiste voeding, dat weten we allemaal. Maar wist je ook dat cosmetica een grote invloed kan hebben op je gezondheid. Wat je wel of niet op je lijf smeert kan een grote impact hebben. Veel cosmeticaproducten bevatten schadelijke stoffen, die via je huid worden opgenomen. Bij uitzonderlijk gebruik valt dat allemaal wel mee, maar veel cosmetica gebruiken we dagelijks. Daarom is het belanrijk te kiezen voor natuurlijke producten zonder schadelijke stoffen. Daarnaast kies ik ook liefst voor geen dierenproeven en eco! Hier volgen mijn 6 favoriete producten.

1. Verpakkingsvrije shampoobars van Lush

Van deze shampoobars ben ik enorm tevreden. Ze zijn handig in gebruik, ruiken heel lekker en maken je haar goed proper. Dé reden waarom ik hiervoor kies is omdat ze geen afval met zich meebrengen. Door naked shampoobars te gebruiken spaar ik de afvalberg weer wat werk uit ;).

Ik kocht vroeger veel meer van mijn producten bij Lush, maar sinds ik de etiketten iets gedetailleerder bekijk merk ik toch dat er vaak nog parabenen en andere schadelijke stoffen in de producten zitten, wat ik net wil vermijden. Daarom ben ik toch op zoek gegaan naar alternatieven. Het goede aan Lush is wel dat je zeker weet dat het zijn producten niet op dieren test en dat ze ook vegetarisch/vegan zijn. En ook, de heerlijke geurtjes natuurlijk.

DSC_0445DSC_0446DSC_0448

2. Deodorant van Schmidt’s

Een goeie deodorant is hetgeen waarnaar ik het langst heb gezocht. Helaas werkt een zelfgemaakte met kokosolie en baking soda bij mij niet zo goed. Ook de deobar van Lush was geen topper en ligt hier te vergaan in de kast. De Thé au Jasmin-geur van Schmidt’s kocht ik bij Supergoods en toegegeven, hij is wat duurder (15 à 17 euro, ik heb ook getwijfeld om hem te kopen), maar ik ben er echt heel tevreden van! Hij werkt voor mij heel goed en de geur is ook zalig. En ik kom er toch al een heel tijdje mee toe, dus da’s ook goed meegenomen. Ook deze is volledig vegan.

DSC_0451

3. Tandpasta van Urtekram

Deze tandpasta is mijn favoriet. Helemaal natuurlijk, bio en vegan met subtiele smaken.

DSC_0452

4. Shampoo van Urtekram

Wanneer ik geen Lush-bars gebruik, gebruik ik deze shampoo van Urtekram. Werkt heel goed en is ook weer 100% natuurlijk, bio en vegan. Je hebt hiervan verschillende geuren en ook de bijhorende conditioner.

De producten van Urtekram koop ik bij Biostation Antwerpen.

DSC_0453

5. Provencaalse zeepjes van Dille & Kamille

Deze doen mij gewoon al terugdenken aan mijn kindertijd toen we heel vaak op vakantie gingen in de Provence. Al die heerlijke geurtjes waar we er altijd enkele mochten uitkiezen, hmm! Dille & Kamille verkoopt precies dezelfde zepen. 100% natuurlijk.

DSC_0455DSC_0458

6. Lippenbalsem van Hurraw

Voor wie last heeft van droge lippen: deze is echt mijn go-to! Lekker vettig en natuurlijke subtiele smaken (tenzij je kiest voor heel sterke smaken, maar daar ben ik echt geen fan van in een lippenbalsem). Ik testte al de vanille, groene thee en earl grey en ben van alle drie heel tevreden. Deze kocht ik bij Supergoods.

Waarom natuurlijke en raw lippenbalsem? In gewone lippenbalsem zouden ook veel schadelijke stoffen zitten, die je dus liever niet op je lijf smeert.

DSC_0474

Heb jij nog leuke eco cosmeticaproducten? Of tips over welke ingrediënten schadelijk zijn. Laat het mij zeker weten, ik wil nog veel bijleren op dit vlak!

Wil je meer tips over vegan eten, fairtrade fashion en duurzaam leven? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts.

Liefs!

Lisa

 

Advertentie

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s