HOST – een kijk in de leukste duurzame winkel van ’t Stad (Antwerpen, BE)

Als je (nog) niet met eerlijke mode bezig bent kan het wel eens een hele opdracht lijken om toch mooie kleding te vinden die bij je past. Ook als je er wel mee bezig bent kan het zijn dat je wel eens zegt ‘hmm een simpele jeans vind ik nu toch écht niet’ of ‘het lijkt zo vaak geitenwollensokken’. I feel you, and I’m here to help you! Zo hoeft het helemaal niet te zijn.

Waarom zou je nu in godsnaam fairtrade en ecologische kleding kopen? Als je je dat afvraagt raad ik je enorm aan om een van de volgende documentaires eens te kijken:

Uiteraard is mode iets heel subjectiefs, maar toch deel ik graag mijn tips. De meeste winkels die ik aanraad hebben wel een uitgebreid aanbod. Binnenkort deel ik een artikel met alle fairtrade hotspots, maar dat is nog niet klaar. Daarom start ik met een apart artikel over mijn nummer één!

Mijn favoriet met stip is Host in de Driekoningenstraat in Berchem (Antwerpen). De collectie is top, de inrichting is zalig, de uitbaatsters, Eva en Laura, zijn superlief en je kan er ook nog eens een lekker koffietje drinken. Daarnaast hosten ze ook heel toffe creatieve workshops.

Geen geitenwollensokkenkledij bij Host, wel simpele stukken en mooie prints. Merken als People Tree, Miss Green en Ethletics (fairtrade eco ‘all stars’) kan je er vinden, maar ook kleding van kleinere initiatieven. Wél allemaal duurzaam gemaakt met respect voor mens en wereld.

Ook tassen van Matt & Nat (= vegan leer) en andere niet-leren tassen pronken op het schap bij Host.

Aangezien foto’s uiteraard meer zeggen dan woorden, ga ik jullie zelf laten oordelen. Veel kijkplezier!

DSC_0496DSC_0445DSC_0386DSC_0407DSC_0435DSC_0438DSC_0440DSC_0454DSC_0448DSC_0463

Allerlei niet-leren tassen: kurk, papier en nepleer:

Onder: links, broek van MUD-jeans. Rechts: rok van People Tree. Beide van Host. Jeans produceren is enorm milieubelastend. MUD-jeans recycleert de vezels van gebruikte jeansbroeken en maakt er nieuwe mee, wat veel ecologischer en duurzamer is. Bovendien zijn ze ook in eerlijke omstandigheden gemaakt.

Op het moment van de foto’s was er een workshop bloemschikken bezig van NUI, vandaar de prachtige boeketjes.

DSC_0427DSC_0471DSC_0502

Host
Statiestraat 56, 2600 Antwerpen (Berchem)
Wed – Sat: 10u – 18u
Sun – Tue: closed
Sun opening: see events on website

 

Advertentie

9 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s