VEGAN SUMMERFEST: wat ik lekker en niét lekker vond

VeganSummerfest2017

Een blitzbezoekje dit jaar aan Vegan Summerfest in Gent (BE), aangezien ik de dag ervoor op een supertof trouwfeest aanwezig was (kleine oogjes, maar geen kater, yes!)

Toch nog de moeite om helemaal tot in Gent te gaan voor vriendjes en foooood :)!

Over het algemeen probeer ik heel gezond te eten, wat mij ook niet echt veel moeite kost, maar ik heb ook wel heel graag guilty pleasures. Heel af en toe is dat kaas, wat ik probeer te vermijden, maar hey, I’m only human. Maar als dat kan met vegan stuff, des te beter. Op vegan summerfest was dat met stip deze geweldige freakshake van V-box:

DSC_0279
Freakshake van V-box

FREAKSHAKE, wadisda? Ja, voor mij was het ook nieuw. Een freakshake is een milkshake met veel slagroom en een donut on top. Echt erover dus 😇. Note: ik dronk/at hem niet alleen op! Ik koos voor de bananen-caramelmilkshake. Bananenmilkshake is echt mijn favoriet en ik had dat al enorm lang niet meer gedronken, dus ik was heel blij 😍. En het was lekkeeeeeeeur! Geen verschil te proeven met the real things (ja, meervoud, zowel de milkshake als de slagroom als de donut waren minstens zo goed als de niet-plantaardige variant).

Bij V-box kocht ik ook een bagel met ‘eiersalade’, maar die vonden we allemaal minder lekker. Een beetje flauw… Wél gaf het me inspiratie om te experimenteren met ‘no-egg salad’ (snel meer!)

DSC_0273
No-egg bagel van V-box

De menukaart van V-box is alvast veelbelovend, dus ik ga er zeker langs de volgende keer dat ik in Gent ben.

Meer lekkers vond ik bij Le Seitanist (altijd zo goed <3)! Het worstenbroodje is écht een topper. Ik ging er eigenlijk voor de Vegan Chorizo Cheeseburger, maar die was helaas al uitverkocht (die is écht om je vingers bij af te likken).

DSC_0257
Vegan worstenbroodje van Le Seitanist

Een lekkere burger haalden we in de plaats bij Qorn’r, ook heel lekker (maar die van Le Seitanist is wel echt de allerbeste, als ik kon at ik die waarschijnlijk elk jaar op Vegan Summerfest).

DSC_0260

DSC_0262

Tot slot verkenden we nog andere culinaire horizonten met een Karaage Wrap (gevulde Vietnamese pannenkoek). Ik eet heel graag Bahn Xeo (een soort van hartige Vietnamese pannenkoek van rijstmeel) en ik dacht dat het zoiets ging zijn. Het was totaal anders, maar ook wel lekker. Vooral de vulling was lekker, de ‘pannenkoek’ was een beetje taai.

DSC_0256
Karaage Wrap

Lekkere donuts had ik dan weer van Gentse Bakker Frimout (dank je Lies!), maar die waren niet voor vandaag!

Ook leuk: het kraampje van Zaralima, naast vegan is alles wat zij verkoopt ook eco- en fairtrade. Niet enkel animal-, maar dus ook eco- én humanfriendly. Zo heb ik het graag!

P.S.: ik at dit allemaal niet alleen hé :):):)! Ik wil altijd gewoon zo veel mogelijk proeven en ik deel graag. Wat aten jullie op Vegan Summerfest? En wat vonden jullie wel of niet lekker?

Ik ben in elk geval blij dat ik ondanks het lange onderwegzijn toch nog even geweest ben! Helaas kon ik geen lezingen bijwonen, die van Tobias Leenaert (EVA) over geen te strakke regels binnen de vegan community en optimisme had ik wel graag bijgewoond.

Binnenkort deel ik mijn eet- en fairtrade-tips van Valencia en Barcelona, waar ik begin augustus op vakantie was. Nu vond ik dat geen goed moment.

Liefs

Lisa!

DSC_0222

Advertentie

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s