Vegan in Den Bosch (NL)

Kleine Nederlandse stadjes: supergezellig vind ik ze! Maar, valt daar ook wat te eten? Jazeker! Hier lees je mijn kort verslag.

DSC_0288
Gezellige stadstuinwinkel Oerwoud

DSC_0281

Waar kan je vegan eten in Den Bosch?

Eerst en vooral: Oerwoud: ga erheen! Lekkere én gezonde vegan breakfast/lunch/brunch: lekkere slaatjes, vegan volkoren hotdogs, smoothies, speciale Chai Lattes… en zoals de naam het al zegt, ingericht als een oerwoud. Supergezellig! Ze noemen zichzelf een stadstuinwinkel en je kan er dus ook allerlei toffe planten en tuinspulletjes kopen. Verder, en jammer genoeg kan ik hier niet zeggen getest en goedgekeurd, maar eerder I wish dat ik zoiets had in Antwerpen, kan je er supertoffe workshops volgen en er dan ook nog brunchen. Denk aan: yoga, moestuinieren, eetbare bloemen kweken, plantenhangers maken enzovoort enzoverder. Oh, komaan België, hup, je staat achter!

DSC_0302
Kurkuma chai latte @ Oerwoud
DSC_0312
Regenboogsalade @ Oerwoud

Een koffiestop namen we in Puurgondisch. Jammer genoeg echt niet helemaal mijn ding qua inrichting (leek net een voormalige frituur), maar wel enorm lieve dames en lekkere vegan gebakjes en koffie. Mijn (totaal niet vegan) papa was dan weer enorm fan van de niet-vegan appeltaart (als in: de niet-vegans/sceptici krijg je ook wel blij hier) (mijn ouders waren overigens ook wel enorm fan van het volledig vegan Oerwoud hoor). Ook kan je er het eerste boek van The Green Happiness even doorbladeren, zij zijn ook fan!

’s Avonds dineerden we bij NomNom. Erg gezellige inrichting, toffe bediening en je kon bij reservatie je menu bestellen: omivoor, vegetariër of vegan. Het zag er erg veelbelovend uit en sommige van de gangen waren zeker niet slecht, maar over het algemeen viel het voor ons jammer genoeg wat tegen. In de gerechtjes werd namelijk enorm veel zoet gebruikt, wat zowel mijn zus (veggie) als ik echt niet lekker vinden. Voor de omnivoren was het heel lekker, maar we merkten dat bij het veggiemenu er gewoon iets van het ‘normale’ menu was weggelaten. In het veganmenu bleef dan weer enkel de basis nog over. Geen aanpassingen dus, gewoon weglatingen. Toch wel jammer. Misschien wel leuk voor een klein hapje (dat je zelf van de menukaart naar je eigen smaak kan kiezen), want er zat zeker potentieel in.

Toch wel speciaal, zo’n klein stadje met al zoveel vegan opties. In Nederland is staat het veganisme echt al wel een stap verder dan in België, dat merk je enorm.

Fairtrade winkelen in Den Bosch

Ohja, ook een fair fashion shop te vinden: Kuyichi & Friends met toch wel een groot aanbod, zowel voor mannen als vrouwen. TOP!

DSC_0342

Wat zijn jullie ervaringen in Den Bosch? Heb ik nog echte musts gemist die ik volgende keer zeker moet doen? Let me know! 🙂

X Lisa

DSC_0273DSC_0324DSC_0326DSC_0329DSC_0353DSC_0357

 

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s